Opcje ustawień

08 Marzec , 2022

Stanowisko ekspertów ws. terapii wysoko efektywnych

W trosce o zachowanie sprawności fizycznej i poznawczej pacjentów ze stwardnieniem rozsianym czołowi eksperci zajmujący się SM w Polsce sformułowali stanowisko dotyczące oczekiwanego kierunku leczenia stwardnienia rozsianego, w kontekście pojawienia się nowych leków, o wysokim profilu skuteczności. Zapraszamy do zapoznania się z opinią.

Stanowisko opracowali:
Prof. dr hab. n. med. Krzysztof Selmaj, Dyrektor Centrum Neurologii w Łodzi, Kierownik Katedry Neurologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Przewodniczący Doradczej Komisji Medycznej PTSR
Prof. dr hab. n. med. Agnieszka Słowik, Konsultant Krajowy w dziedzinie neurologii, Kierownik Katedry i Kliniki Neurologii Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum
Prof. dr hab. n. med. Konrad Rejdak, Prezes Polskiego Towarzystwa Neurologicznego, Kierownik Kliniki Neurologii Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 4 w Lublinie
Prof dr hab. n. med. Alina Kułakowska, Zastępca Kierownika Kliniki Neurologii Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku, Prezes Elekt Polskiego Towarzystwa Neurologicznego
Prof. dr hab. n. med. Halina Bartosik-Psujek, Konsultant wojewódzka w dziedzinie neurologii
Prof. dr hab. n. med. Monika Adamczyk-Sowa, Prezes Sekcji Stwardnienia Rozsianego i Neuroimmunologii PTN

StanowiskoPlik: pdf, Rozmiar: 669.30 KB